Uludiş Diş Eti Hastalıkları

Dişi veya implantın çevrelen sert ve yumuşak dokularda meydana gelen hastalıkların teşhisini ve bu hastalıkların önlenmesini; bulunan hastalıkların tedavilerini ve tedavi sonucu elde edilen sağlık durumunun uzun süre korunması için yapılması gerekenleri inceleyen bilim dalıdır.

 

Basit bir diş ağrısı sanılıp ertelenen her diş tedavisi daha sonra ise, diş etlerinde kalıcı hasara ve dişin kökünde oluşabilecek pek çok geri dönüşü olmayan zarara yol açarak diş kaybına kadar yol açabilir. Bu süreçte ise, uzun süreli yaşanan iltihaplanmalar ve bunun verdiği genel bir huzursuzluk hali kişinin normal hayatında yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bir etkendir.

 

Periodontoloji Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Diş eti hastalıkları ilk başta doktor muayenesi sonucunda istenen ağız içinde çekilen röntgen sonucunda tespit edilir. Röntgen ile diş etinin çekilme ve diş kökleri ya da normal boyutlardan daha büyük olduğu gözlemlenir. İltihaplı doku varsa bunun hangi bölgelerde olduğu tespit edilir. Diş plakları ise, zamanla daha fazla yer kaplayarak dişin kökünü tamamen çevreler.